Ливингстън и Сейнт Джонстън направиха нулево равенство в среща от 20-ия кръг на шотландския Премиършип. Българският вратар на гостите Димитър Митов направи няколко добри спасявания и попречи на тима си да вземе точка на терена на последния в класирането.

Като цяло мачът беше равностоен, но домакините атакуваха повече. Те обаче не успяха да преодолеят Митов и нямат победа в последните си 11 двубоя в първенството.

За Сейнт Джонстън игра и бившият футболист на ЦСКА Греъм Кери. Ирландецът се появи като резерва в 41-ата минута, а в последните секунди получи жълт картон.

В класирането Сейнт Джонстън е на 9-о място с 19 точки, а Ливингстън е последен с 12.

Големият сблъсък на вечерта беше между единбургските Хибърниън и Хартс. „Сърцата“ спечелиха с 1:0 и изскочиха на трето място в класирането с 32 точки - две по-малко от четвъртия Килмарнък.

Преди почивката и двата тима пропуснаха по една дузпа. За Хартс от бялата точка се провали звездата на тима Лоурънс Шенкланд, но именно той донесе победата на отбора си в третата минута на добавеното време.

Килмарнък се наложи с 1:0 срещу Сейнт Мирън с попадение на Марли Уоткинс в 25-ата минута.

Лидер в Шотландия ев Селтик с 48 точки, пред Рейнджърс с 43. Двата гранда ще се изправят един срещу друг на 30 декември.