Бившият национален селекционер на Холандия Дик Адвокат се връща в представителния отбор на страната, като сега ще бъде асистент на селекционера Дани Блинд, както и негов съветник. От Холандската кралска футболна федерация обаче отказаха дали това е истина.

"Нищо не можем да потвърдим по тази тема. Възможно най-скоро, когато можем да коментираме, ще обявим каквото има на обществеността“, се казва в официално изявление на федерацията.

68-годишният Адвокаат взима поста помощник от Рууд ван Нистелрой, който се съгласи да стане треньор на нападателите в ПСВ Айндховен и вече не е асистент на Блинд. За последно треньорът-ветеран водеше Съндърланд в английската Висша лига, но напусна заради слаби резултати през октомври.

Адвокаат е водил Холандия на Световното първенство през 1994-а година в САЩ и на Европейското първенство в Португалия 10 години по-късно.

Холандците обаче трябва да се концентрират към Мондиал 2018, тъй като няма да играят на започващото след месец Европейско във Франция. По пътя към Русия след две години те ще имат за съперник България.