След като преди няколко дни стана ясно, че Диего Коста ще стане разтрогне договора си с Атлетико Минейро, новината най-сетне бе потвърдена официално от клуба. Те му благодариха и му пожелаха късмет в кариерата.

Бразилецът с испанско гражданство също използва социалните мрежи, за да се сбогува емоционално с отбора, с който стана шампион на Бразилия и спечели Купата на страната.

"Днес официално се сбогувам с Атлетико. Бих искал да благодаря на всички, които са свързани с този клуб за невероятната подкрепа и обич, която получавах от първия до последния ден. Благодаря ви, че бяхте част от сбъдването на детската ми мечта да играя футбол в Бразилия и да печеля трофеи тук. Бих искал да изразя благодарността си и към целия спортно-технически щаб, медицинския персонал, служителите и най-вече на моите съотборници, които ми помагаха всеки ден и правеха всичко възможно, за да се чувствам комфортно. Чувството, което остава у мен е благодарност към всички вас. Благодаря ви и успех!", написа Диего Коста.

В момента той е спряган за трансфер в Испания, където интерес към него проявяват Кадис, Елче и Ейбар.