Футболистът на националния отбор на Аржентина Паоло Дибала отхвърли информациите за възникнал конфликт между него и временния селекционер на представителния тим Лионел Скалони. 25-годишният нападател сподели, че слуховете за разрив в отношенията с наставника са неверни и призова за ,,концентрация върху това, което става на терена“. Играчът на Ювентус влезе от резервната скамейка при нулевото равенство с Колумбия, а спекулации относно напрежение между треньор и футболист се появиха след изявление в социалните мрежи на брата на Дибала Густаво, което гласи, че ,,Паоло не започва като титуляр, защото не изкарва достатъчно пари“.

Аржентинският национал отрече за конфликт със Скалони. ,,Семейството ни винаги иска да играем във всяка среща и подобно напрежение не е изключено. Имам много топла връзка с треньора и техническия екип. Благодарен съм на Скалони, че съм в отбора. Това е прекрасна група от млади играчи, които са нетърпеливи да покажат своя потенциал на терена. Всички искат да играят за националния отбор, нека се фокусираме върху представянето си на игрището“.

Временният селекционер на Аржентина Лионел Скалони също е на мнение, че отношенията между него и Дибала са на едно много добро професионално ниво и заяви, че се радва от старта на Мауро Икарди срещу Колумбия. ,,Мислите, че имаме проблем с Дибала? Той е феноменален. Не започна като титуляр, защото не тренира през седмицата преди мача. Нека не преувеличаваме и не измисляме неверни информации. Що се отнася до Мауро, той се представи на ниво срещу Колумбия, имаше своите шансове, така че ние сме щастливи от факта, че той е с националната фланелка. Аржентина се нуждае от много качество и силни изяви, за да се върне по пътя към успехите".