Бившият мениджър на Евертън и Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс призна, че би обсъдил предложение да поеме американския Интер Маями, който е собственост на английската легенда Дейвид Бекъм.

В момента Бекъм и колегите му сбират играчи и треньори за новосформирания тим, който се очаква да започне своето участие в Мейджър Лийг Сокър през пролетта на следващата година.

Медиите в Англия често споменават името на Мойс за първи мениджър на тима, а самият специалист не отхвърли тази възможност. Наскоро Бекъм пък сподели, че целта пред него и екипът му е да назначи именит специалист със солиден опит в Англия.

„Гледам първенството в Америка и мога да кажа, че става все по-добро. Не знам колко хора са гледали Атланта. Футболният отбор получава повече подкрепа от този от Националната футболна лига”, коментира Мойс.

„В момента всички говорим за стадиона на Тотнъм, който е невероятен, но изчакайте да видите стадиона на Атланта, той е просто страхотен. МЛС израства, а Маями е великолепен град. Това е нещо, което бих обмислил. Има някаква магия в Маями. Тренировъчният център е толкова добър, колкото всяка една база във Висшата лига. Знам, че от клуба се опитват да копират модела от Англия там. МЛС е вълнуващо първенство”, сподели още специалистът.

„Познавам Дейвид от времето ни в Престън, така че имаме обща история, но нека да изчакаме”, допълни Дейвид Мойс.

Специалистът е без клуб от края на сезон 2017/2018, когато напусне Уест Хем.