Аякс и Дейли Блинд се разделиха. Договорът на защитника с амстердамци беше до 30 юни 2023 г., но той ще стане свободен агент още на 1 януари, съобщиха от клуба.

Блинд влиза в младежката академия на Аякс на осемгодишна възраст. Дебютира в първия отбор на 7 декември 2008 г. в мача Волендам – Аякс (1:2). Левият бек бе даден под наем на Грьонинген през втората половина на сезон 2009/2010, а през следващите сезони той става четири пъти шампион на родината си като играч на Аякс (2011, 2012, 2013 и 2014).

През лятото на 2014 г. заминава за Манчестър Юнайтед, а четири години по-късно се завръща в Амстердам и грабва домашен дубъл в първия си сезон. Общо Блинд има 333 официални мача за „божиите синове“, в които отбеляза 13 гола. Броят спечелени титли на Нидерландия от Блинд стана 7 с двете поредни титли на Аякс, завоювани в последните два сезона.

"През последните дни постигнахме споразумение с Дейли за прекратяване на настоящия му договор. Надявам се, че той ще продължи последната фаза от успешната си футболна кариера в друг клуб. Дейли се съгласи, че заедно ще определим в кой мач на „Йохан Кройф Арена“ той ще се сбогува с привържениците по хубав начин", заяви спортният директор на Аякс – Едвин ван дер Сар.