Старши треньорът на сръбския Цървена звезда Деян Станкович подаде оставка, потвърдиха от белградския гранд.

„Клубът благодари на Станкович за досегашната му работа и всички резултати. Вратата за него в Цървена звезда ще бъде винаги отворена“, обявиха официално от сръбския тим.

Самият Деян Станкович обоснова оставката си с разочарованието от неуспеха на отбора да се класира за груповата фаза на Шампионската лига.

„Цървена звезда е огромна моя любов, неописуема емоция. Сега след третия опит за влезем в групите на Шампионската лига се чувствам напълно празен, защото не успях да донеса на моята най-голяма любов това, което най-много исках. Не мога да продължа. Дадох всичко от себе си. Сега трябва някой друг да опита“, обясни Станкович.

„Последните три години бяха най-хубавите във футболния ми живот. Нещо, което ме изгради допълнително, направи ме по-добър и по-качествен. Благодаря на играчите и феновете, които са отговорни за това. Винаги съм усещал тяхната подкрепа. Точно затова взех това решение като знак на благодарност и желание Цървена звезда винаги да бъде най-добър. Благодаря на всички за прекрасното време на „Маракана“. Вярвам, че успешните години тепърва предстоят за клуба“, коментира още 43-годишният Станкович.