Младата звезда на холандския футбол Матайс де Лихт продължава да не дава никакви индикации къде ще продължи кариерата си от лятото. Ясно е само, че напуска Аякс, а за подписа му се бият куп европейски грандове. 

В Испания са сигурни, че ще избере някой измежду Барса и Реал, в Англия са категорични, че ще отиде в Манчестър Юнайтед или Ливърпул, в Италия го спрягат за Ювентус, а във Франция - за Пари Сен Жермен. И за да е пълна картинката, в борбата за подписа му е и Байерн. 

Самият Де Лихт засега предпочита да го раздава потайно и е оставил всичко в ръцете на агента си Мино Райола. Той е категоричен, че ще избере възможно най-добрата опция пред себе си, макар дори да не намекна коя ще е тя. 

"Много съм развълнуван от това, което близкото бъдеще ще ми донесе. Но също така съм и спокоен, защото го виждам като едно голямо предизвикателство. Имам няколко опции пред себе си, а аз ще се постарая да избера възможно най-добрия вариант за себе си."

"На всички е ясно, че колкото и да са добри дадени опции, винаги едната е най-добра от всички. Аз съм един нормален холандец, който не се различава по нищо от сънародниците си и съм наясно, че може да ми е трудно, като изляза от родината си. Може би всичко ще е по-напрегнато, но не ме притеснява", сподели Де Лихт.