Футболистът на Аякс Френки де Йонг иска да реши къде ще продължи своята кариера през следващия сезон до 10 дни. 21-годишният халф е разговарял със своя агент Али Дурсун и го е информирал, че до 20-21 януари иска да бъде наясно с името на следващия си отбор.

Барселона, Пари Сен Жермен, Манчестър Сити, Ювентус и Байерн Мюнхен проявяват интерес към холандския национал.

Приоритет за холандския футболист е да продължи кариерата си в Барселона, но каталунците не е сигурно, че ще успеят да се разберат с Аякс за трансферната сума по сделката. Испанският шампион не е в състояние да се конкурира с ПСЖ и Манчестър Сити във финансово отношение.

Де Йонг иска да реши своето бъдеще до 20-21 януари, за да може да се концентрира изцяло върху представянето си за Аякс.

Според последните информации, Де Йонг се е съгласил да премине в Барселона и е договорил личните си условия с клуба. 21-годишният полузащитник е дал съгласието за договор от 5 години и приел предложеното му месечно възнаграждение.

Барселона предложи 75 милиона евро на Аякс за Де Йонг. Трансферът може да бъде обявен официално в началото на следващата седмица.

21-годишният Де Йонг е продукт на школата на Вилем II, а от 2015 година е в Аякс. През настоящия сезон има 15 мача и 3 гола в Ередивизи.