Има много известни футболни фамилии в света, които успяват да се задържат в съвременната игра. Благодарение на няколко топ играчи от близкото минало, които имат деца с голямо бъдеще във футбола. 
 
Ето и някои от тях:
 
Кристиано Роналдо-младши (12 години)
Въпреки че е само на 12 г., едва ли има нужда от  представяне. След като последва баща си в Ювентус и Манчестър Юнайтед, Кристиано-младши замина за Рияд, за да продължи обучението си в младежката академия на Ал-Насър. Вече го видяхме да отбелязва седем гола в първото полувреме на мач, както направи на турнира в Мадейра през 2019 г., когато игра за Ювентус.
 
Енцо Алвес Виейра (13 години) 
Енцо е син на легендарния ляв бек на Реал Мадрид - Марсело. За разлика от баща си той е страхотен нападател и играе в юношеския тим на "кралския" клуб.


Жоао де Асис Морейра (17 години) 
След като изкара няколко седмици на проби с младежкия отбор на Барселона, синът на Роналдиньо вече е част от каталунския тим и мечтае да достигне блясъка на баща си. Преди това той прекрати договора си с Крузейро.

Давид Албелда (12 години)
Синът на легендата на Валенсия, който носи същото име, е полузащитник, който притежава страхотна техника,  мощен е във въздуха, има визия и отличен удар. Той прави първите си стъпки във футбола в академията на Валенсия, точно както баща му, който има над 50 мача за националния отбор на Испания.
 
Хосе Антонио Рейес (15)
Кръстен на покойния си баща, Хосе Антонио играе за юношеския отбор на Реал Мадрид. Той е нападател, способен да намери вратата и да премине покрай противниковите защитници. Рейес-младши вече е юношески национал на Испания.
 
Нико Пас (18 години)
Отдавна е смятан за един от най-големите таланти на Реал Мадрид, а наскоро дори дебютира за първия тим. Син е на бившия футболист на Реал Валядолид - Пабло Пас. Той вече получи повиквателна за националния отбор на Аржентина, но още няма мач за "албиселесте" и в Испания продължават да се надяват, че ще избере Ла Фурия, тъй като има двоъно гражданство.

Има и други, които вече пробиха в мъжкия футбол като Стефан Байчетич (18 години), който има пет мача за Ливърпул във Висшата лига, а през декември стана вторият най-млад испанец с гол във Висшата лига. Освен това е част от юношеския национален отбор на Испания до 18 г. Или като връстникът му Хулен Гереро, който е син на легендата на Атлетик Билбао със същото име. Гереро-младши напусна Малага преди пет години, за да се присъедини към академията на Реал Мадрид и бързо очарова всички с физическата си издръжливост и сила.