Скандалът в гръцкия футбол намери своята развръзка. На 11 март босът на ПАОК Иван Савидис нахлу с пистолет на терена в последната минута на мача с АЕК заради отменен гол на тима му и заплаши рефера. И вече бяха наложени наказанията. 

Бизнесменът няма да припари до спортни събития в следващите три години. Гръцкият предприемач от руски произход беше човекът, който доведе Димитър Бербатов в Солун преди близо три години, но сега няма да има право да се меси в делата на "черно-белите". 

Тежки санкции има и за самия клуб. От актива му са отнети три точки и това на практика го отказа от борбата за титлата. АЕК получава служебна победа и вече дръпва с пет точки на върха пред втория Олимпиакос. 

Освен всичко, ПАОК ще стартира следващия сезон с две отнети точки от актива си. На солунчани е наложена глоба от 63 хил. евро, а спортният директор Любош Михел е глобен с 15 хил. евро и му е забранено да се занимава с футбол в следващите три месеца. 

Все пак се очаква "черно-белите" да обжалват наказанието си пред Апелативната комисия на Гръцката федерация, което ще отложи развръзката в шампионата допълнително. Тя обаче би трябвало да излезе със скоростно решение.