Челси привлече бразилското крило Анхело Габриел от Сантос, съобщиха от клуба от Висшата лига.

Подробности около сделката не бяха разкрити, но британските медии съобщиха, че 18-годишният футболист е подписал дългосрочен договор, след като Челси е платил 15 милиона евро на отбора от бразилската Серия А. Анхело пристига в лондонския клуб, след като изигра 129 мача за Сантос във всички турнири, отбеляза 5 гола и направи 10 асистенции.

Бразилският национал до 20 години стана най-младият играч, който дебютира в бразилския елит на 15 години и 308 дни през 2020-а, като подобри предишния рекорд на легендата Пеле. Той е и най-младият играч, отбелязал гол в историята на Копа Либертадорес.

"Челси финализира трансфера на бразилското крило Анхело Габриел от Сантос", се казва в изявление на официалния сайт на клуба.

"Роден в Бразилия, 18-годишният младеж пристига на "Стамфорд Бридж" с опит в елитния футбол. Той има 129 мача за първия отбор на Сантос във всички турнири. Анхело стана най-младият играч в историята на бразилския национален шампионат, когато дебютира срещу Флуминензе на "Маракана" само на 15 години и 308 дни", пишат още "сините".