Челси не успя да победи Шарлът ФК във втората си лятна контрола в САЩ. След като в редовното време резултатът беше 1:1, двата тима определиха крайния победител с изпълнение на наказателни удари. Тогава американският тим ликува с 5:3 точни изстрела от бялата точка.

Срещата започна с около час закъснение заради гръмотевична буря край стадион "Банк ъф Америка".

Неофициален дебют за Челси направи едно от новите попълнения Рахийм Стърлинг. Друг любопитен факт от този мач бе присъствието на Кристиян Кахлина. Бившият вратар на Лудогорец пази за Шарлът през първите 45 минути и успя да спаси всичко каквото можа.

Gulliver/GettyImages
48 снимки

Хърватският страж беше безпомощен единствено в 30-ата минута, когато Кристиан Пулишич порази целта. Тогава удар на Миши Батшуай се отби от защитник и попадна в американеца, който стреля във вратата за 0:1.

Англичаните вече се виждаха като победители, но в добавеното време на мача обаче домакините получиха дузпа за игра с ръка на Трево Чалоба, а Даниел Риос реализира 11-метровия наказателен удар за 1:1.

След това двата тима определиха победителя след изпълнение на дузпи. Играчите на Шърлът реализираха и петте си удара от бялата точка, докато Конър Галъхър пропусна третата дузпа за „сините“ и така победата отиде на сметката на американския тим.

Следващата проверка на Челси ще бъде срещу големия лондонски съперник Арсенал на 24 юли.