Отборите на Челси и Манчестър Юнайтед са срещнали с агента на нападателя Бенямин Шешко, докато Ред Бул Залцбург се бори да задържи своята млада звезда. Смята се, че австрийския шампион е поставил цена от над 55 милиона паунда за словенския национал.

Трансферният гуру Фабрицио Романо твърди, че агентът на Шешко - Елвис Басанович, е провел „директни“ разговори с Юнайтед поне два пъти и се е срещнал и с ръководството на Челси миналата седмица. Смята се, че основният резултат е бил, че Шешко сам ще реши собственото си бъдеще. Но това може да се промени, ако някой от клубовете отправи огромна оферта за него.

Съобщава се, че Шешко вярва, че моментът е подходящ да премине в голям клуб, въпреки че е само от един сезон е титуляр за Залцбург. А Романо твърди, че клубовете от Висшата лига трябва да действат бързо, за да спечелят спечелят битката за подписа му.

Нюкасъл също се интересува от 19-годишния нападател, но остава на заден план, тъй като не може да му предложи европейски футбол. „Свраките“ обаче могат да му осигурят титулярна позиция, въпреки че Шешко вярва, че може да си спечели такъв шанс както на „Стамфорд Бридж“, така и на „Олд Трафорд“.

Мениджърът на Челси Томас Тухел е готов да се раздели с Тимо Вернер, а също така има съмнения и относно Кай Хаверц. В същото време наставникът на Юнайтед Ерик тен Хаг иска да намери дългосрочен наследник на Кристиано Роналдо, независимо дали легендата ще получи напусне или не.