Английският Челси е позволил на капитана си Гари Кейхил да влезе в контакт с отбора на Галатасарай и да опита да осъществи трансфер до края на трансферния прозорец в европейския футбол. Както е известно, английските клубове могат да продават своите футболисти до 31-и август, но не могат да привличат нови.

Кейхил не бе в състава на „сините” в първите две срещи на отбора от Премиършип, като изпадна от състава на новия мениджър Маурицио Сари, който промени играта на отбора в защита, сравнение с предшественика си Антонио Конте. Вторият играеше с трима централни бранители в отбрана, докато бившият наставник на Наполи използва двама в постройката си.

Антонио Рюдигер и Давид Луиш са предпочитаното дуо за Сари, като Андреас Кристенсен, Сесар Аспиликуета и Ийтън Ампаду са потенциалните заместници на първите двама.

Контрактът на Кейхил с лондончани изтича през следващото лято, като турският вестник Fotomac пише, че Челси е съгласен с възможността да продаде своя капитан и да вземе трансферна сума за услугите му. Турският тим се оглежда за алтернатива на желания Джейсън Денайер, който избра да премине в Манчестър Сити от Лион, а 32-годишният англичанин се струва добра опция за Фатих Терим.