Челси се интересува от защитника на Бенфика Антонио Силва, тъй като „сините“ имат желание да подсилят своята отбрана през зимата. 20-годишният Силва е бил наблюдаван от скаути на лондончани по време на победата на Бенфика с 3:0 над Фамаликао миналия петък, след като бе проучван от клуба в продължение на няколко седмици.

The Sun твърди, че тимът от Западен Лондон вижда Силва като потенциален нов стълб в тяхната защита. Последните попълнения в тази зона - Аксел Дисаси и Беноа Бадиашил не успяха да се наложат след пристигането си на „Стамфорд Бридж“. Междувременно ветеранът  Тиаго Силва ще навърши 40 през следващия сезон и може да напусне, когато договорът му изтече през лятото.

Gulliver/GettyImages
42 снимки

В резултат на това Челси сега се надява да изпревари Манчестър Юнайтед и Ливърпул за подписа на Силва, които също имат интерес към бранителя. Съобщава се, че „сините“ са провели разговори с Бенфика, като първоначалното им предложение от 52 милиона паунда и нападателя Армандо Броя е било отхвърлено от ръководството на португалците.

Вместо това на Челси е било казано, че трябва да плати откупната клауза в договора на Силва, която възлиза на 87 милиона паунда. Португалският национал също беше свързван с Юнайтед по-рано през сезона, като информациите сочат, че „червените дяволи“ са превърнали защитника в своя цел номер едно, но за лятото.

Силва, който е юноша на Бенфика, има над три години от настоящия си договор. 20-годишният бранител вече има 67 мача за първия отбор, отбелязвайки шест гола. 23 от тези мачове са само през този сезон. Младежът също така вече натрупа и седем мача за Португалия, като беше част от състава за Мондиал 2022 в Катар.