Серхио Бускетс е близо до финализиране на сделката за присъединяване към Интер Маями, където ще се събере отново с бившия си съотборник в Барселона Лионел Меси, съобщи ДПА, цитирайки източник от Мейджър Лийг Сокър (MЛС) на САЩ, запознат с преговорите. 

Според информация, включително на базираните в Барселона журналист Тони Хуанмарти и радиостанция RAC1, испанският халф ще подпише 2-годишен договор в следващите дни. На 7-ми юни Меси обяви, че планира да се присъедини към Интер Маями, като в момента се оформят финалните детайли на контракта му.

Бускетс, който навършва 35 години, обяви, че напуска каталунците след 18 години в клуба. Според информации той е получавал възнаграждение от 14 милиона долара през миналия сезон. Най-добре платеният играч в тима от Маями е Джоузеф Мартинес с 4 милиона долара. 

Интер Маями игра приятелски мач срещу Барса през миналото лято, след който Бускетс казва в интервю, че е впечатлен от трениръчната база на американския клуб и че е фен на футбола в МЛС, който следи отблизо след трансфера на близкия си приятел и бивш съотборник Давид Вия в Ню Йорк Сити през 2014 година. 

Бускетс е смятан от мнозина за най-добрия опорен полузащитник в съвременния футбол. Той спечели 31 трофея в 719 мача с клуба, включително три трофея от Шампионската лига, три Световни клубни първенства на ФИФА, осем титли на Испания и седем национални купи.
 
"Поздравления за невероятната кариера, да играеш в един клуб толкова дълго време и да спечелиш 31 трофея, това е невероятно", каза бившият треньор на Интер Маями - Фил Невил, през миналия месец, когато се появиха слуховете, че Бускетс може да дойде в отбора.

"Най-впечатляващото нещо е, когато хората говорят за великите играчи, за номер 6, хората автоматично се сещат за Серхио Бускетс. Той очевидно направи брилянтна кариера в Барселона и напускането ще бъде най-трудното нещо, което някога е трябвало да направи, да си тръгне от клуба, в който е бил през целия си живот. Бил съм свидетел на това. Той трябва да вземе важно решение и се надяваме, че ще вземе правилното решение", допълни Невил.