Футболистът на Манчестър Юнайтед Бруно Фернандеш отдаде чест на прочутия си съотборник и сънародник Кристиано Роналдо, който вкара два гола при победата на националния тим на страната над Словакия с 3:2.

"Всички го знаем - силата и влиянието, което има Кристиано над всички нас, португалските играчи, и възможностите, които той създава за идните поколения. Португалия вече бе посрещана навсякъде с уважение, но след това, което постигна Кристиано, вече всички ги е страх от нашия отбор. Признателни сме, че живеем в неговата епоха. Имаме привилегията да го гледаме как играе. Аз се чувствам специален, че играя с него", коментира той.

"Той беляза не само историята на Португалия, но и на световния футбол. Той направи страхотни неща, които може би никога няма да се повторят. Надявам се за доброто на футбола да бъркам. Надявам се, че още някой Кристиано Роналдо ще се роди, но ще бъде много трудно. Зависи от нас да се възползваме от всичко, което още може да даде. Няма значение, че казват, че той вече не е това, което е бил. Всички играчи трябва да се адаптират към различното време. Кристиано се адаптира и продължава да прави това, което умее най-добре - да вкарва голове", каза още Бруно Фернандеш.