Футболистът на Интер - Марсело Брозович, има желание да заиграе в испанския шампион Барселона. Gazzetta dello Sport твърди, че полузащитникът е постигнал споразумение с каталунците за дългосрочен договор с първоначална заплата от 7 милиона евро, която се очаква да нарасне постепенно.

Наставникът на Барселона – Шави Ернандес, лично се е свързал с хърватина, а самият Брозович очаква в седемдневен срок испанските шампиони да изпратят оферта към Интер. Все още обаче има съмнения около осъществяването на трансфера заради тежкото финансово положение на каталунците и строгите рамки, в които те трябва да се вместят. Със сигурност от Барселона ще трябва да продадат някой от футболистите си, ако искат да привличат още нови попълнения.

30-годишният Брозович бе силно желан от тима на Кристиано Роналдо - Ал Насър, но самият хърватин предпочита да остане в Европа, макар и с много по-ниска заплата от тази, която му предлагат в Саудитска Арабия. Интер прие офертата на арабите от 23 милиона евро за своя полузащитник, но високите му финансови претенции засега поставят сделката пред провал.

Брозович има договор с Интер до 2026-а година, като записа 40 мача и вкара 3 гола за „нерадзурите“ през сезона. Барселона пък вече привлече друг халф в лицето на Илкай Гюндоган от Манчестър Сити със свободен трансфер.