Полузащитникът на Уест Хем Юнайтед – Лукас Пакета, изненадващо може да се завърне в родината си Бразилия, където да облече екипа на гранда Фламенго, съобщава бразилският журналист Вене Касагранде, цитиран от Фабрицио Романо.

Намерението на бразилския клуб е Пакета да пристигне под наем, като разговорите с „чуковете“ продължават, докато Фламенго води и преговори с агентите на играча.

През миналото лято 26-годишният халф бе близо до трансфер в Манчестър Сити, но сделката пропадна, след като се разбра, че Пакета е разследван. На 23-ти май 2024-а година бразилецът беше обвинен в неправомерно поведение от страна на Футболната асоциация (ФА) във връзка с предполагаеми нарушения.

ФА започна разследване на 26-годишния футболист през август миналата година и той беше обвинен в четири предполагаеми нарушения на Правило Е5.1 на ФА във връзка с поведението му в мачовете на Уест Хем от Висшата лига срещу Лестър Сити на 12-ти ноември 2022-а година, Астън Вила на 12-ти март 2023-а година, Лийдс Юнайтед на 21-и май 2023-а година и Борнемут на 12-ти август 2023-а година.