Бразилия се класира за финала на Копа Америка след измъчена победа с 1:0 над Перу на стадион “Олимпико Нилтон Сантош” в Рио де Жанейро. Лукас Пакета вкара  единствения гол в мача в 35-ата минута.
"Кариоките" ще играят на  финала на Копа Америка за 21-и път в историята, като ще защитават титлата си от 2019 година. Срещу тях ще излезе победителят от другия полуфинал между Аржентина и Колумбия.
 
Бразилците доминираха през първата част и пропиляха няколко добри положения чрез Неймар и Ричарлисон. В 35-ата минута Неймар нахлу в наказателното поле и върна към точката на дузпата, където Лукас Пакета от движение направи 1:0. Малко преди почивката голмайсторът пропусна да се разпише за втори път.
 
След почивката Перу натисна педалите, но късметът не бе на негова страна. В 50-ата минута силен удар на Джанлука Лападула бе спасен от вратаря на Бразилия Едерсон. Разиел Гарсия съшо имаше добър шанс, но и той не сполучи. В 81-ата минута при едно центриране от фаул Едерсон излезе неразчетено, Александър Каленс изпревари вратаря, но ударът му с глава не намери опразнената врата.