Отборът на Партизан спечели Купата на Сърбия след победа над Явор с 2:0. „Гробарите“ грабнаха трофея, а българинът Валери Божинов бе титуляр и изигра 71-минути преди да бъде заменен. Другият ни сънародник, който взе златен медал от турнира - Иван Бандаловски, бе сред резервите. Мачът бе прекъснат за известно време, защото страничният съдия бе ударен с факла от феновете на Партизан.

 Първата част стартира с лек натиск за Явор, но след това фаворитът Партизан натисна. 

 „Гробарите“ създадоха първата си ситуация в 7-та минута, когато централният защитник Гогуа стреля от далечна дистанция, но в страни от вратата.

Малко по-късно столичани имаха чудесна възможност. Топката бе центрирана от корнер, а Михайлович стреля с глава на половин метър над вратата на Явор.

Партизан пропусна още един шанс чрез Михайлович, който нахлу в наказателното поле и стреля силно от малък ъгъл, но вратарят на Явор спаси. Крилото на „гробарите“ можеше да потърси асистенция към Божинов, но заложи на шута и бе спрян от вратаря. 

 Първият гол падна в 35-та минута. Топката бе центрирана от корнер и бранителят Марко Йованович вкара с глава за 1:0.

Първото полувреме завърши с аванс за Партизан, който владееше топката в 75 % от времето, което показваше доминацията на фаворите преди паузата.

Второто полувреме започна с невероятен пропуск на за Явор. Йосович удари греда секунди след старта на втората част. 

 Малко по-късно съдията Мажич прекрати двубоя. Феновете на Партизан хвърлиха факли по терена и удариха един от съдиите. Въпреки инцидента най-изявеният сръбски съдия поднови срещата. С основна заслуга двубоят да продължи бе капитанът и легенда на Партизан Саша Илич, който умири навиячите на своя клуб.

След инцидента играта на „гробарите“ се развали. Явор създаде положение след корнер в 68-та минута, когато вратарят Шаранов се намеси решително и спаси.

В 70-та минута Божинов не успя да накаже грешка на вратаря Догатович, който изпусна топката, но родният таран не успя да се възползва. Минута по-късно Валери бе заменен от младата на надежда на „гробарите“ Душан Влаович.

Партизан пропусна да реши всичко в 73-та минута, когато след изпълнение на ъглов удар Брашанац удари греда от близа дистанция.

В края на редовното време Явор създаде леко напрежение, но без да стигне до удар към вратата на Шаранов.

Заради прекъсването на играта в началото на второто полувреме Миорад Мажич даде девет минути продължение на двубоя. В четвъртата минута на добавеното време Шаранов направи ново спасяване и на практика отчая нападателите на Явор.

В 97-та минута Партизан подпечата успеха с гол на 17-годишния Влаович, който влезе като смяна на Валери Божинов. Младокът завърши отлична контра на резервата Стеванович, който влезе в добавеното време на срещата.