Бившият босненски национал - Мехо Кодро, е новият селекционер на Босна и Херцеговина, съобщи Ройтерс. На поста той наследява Фарук Хаджибегич, който бе уволнен само 5 месеца, след като бе назначен.
 
"Това е голяма възможност за мен и съм щастлив и горд да бъда селекционер, въпреки трудностите в работата", каза Мехо Кодро, който вече води тима за кратко през 2008 г.

Целта пред 56-годишния Кодро, който е бил начело на отбори в Испания и Швейцария, е да класира тима за Европейското първенство по футбол през 2024 година. Босна има една победа и три загуби, като заема четвърто място в Група J.

"Мисля, че днес направихме най-добрия избор за босненския футбол и Мехо Кодро има капацитета и знанията да ни класира за първи път на европейски финали", заяви президентът на федерацията Вико Желкович.
 
Тимът на Босна и Херцеговина се е класирал до момента само за Световното първенство през 2014 година.
 
"Мисля, че имаме качествата да обърнем нещата. Реално е да се класираме", добави бившият централен нападател, който започва кариерата си във Вележ Мостар, а след това е преминал през Реал Сосиедад, Барселона и Тенерифе.