Отборът на Манчестър Юнайтед ще срещне сериозна в лицето на Борусия Дортмунд за подписа на нападателя на Аякс Себастиен Але. В сряда се появиха информации, че новият мениджър на „червените дяволи“ и настоящ треньор на амстердамци Ерик тен Хаг мечтае да доведе със себе си Але през лятото като първото си попълнение на „Олд Трафорд“.

Бившият играч на Уест Хем вкара 33 гола в 39 мача в нидерландския първенец този сезон. Той беше рекордния трансфер на „чуковете“, които платиха за него 40 милиона паунда, но се задържа в английската столица по-малко от две години, в които отбеляза само десет попадения и не се вписа в схемата на Дейвид Мойс. Котдивоарецът обаче преоткри кариерата си в Нидерландия и сега редица европейски грандове се очаква да надават за него.

„Sun“ твърди, че Борусия Дортмунд ще се раздели с нападателя Ерлинг Халанд през лятото, който почти сигурно ще се присъедини към Манчестър Сити, а Але бива разглеждан като възможен заместник на норвежеца.

27-годишният африканец се очаква да струва около 35 милиона паунда, а цената му го прави привлекателна опция за Юнайтед. Той би бил много по-евтин от звездата на Тотнъм Хари Кейн, който би излязъл над 100 милиона паунда. Але има още две години от договора си с Аякс.