Отборът на Борусия Дортмунд изглежда е на път да се примири, че ще загуби голямата си звезда Ерлинг Халанд това лято. Клубът обаче няма да си губи времето е вече е започнал да изготвя списъка с потенциалния му заместник.

Смята се, че в договора на норвежеца има записана откупна клауза в договора му на стойност от около 75 милиона евро, която става активна през лятото. Халанд вече се доказа като една от бъдещите звезди в световния футбол, след като отбеляза 76 гола в 74 мача с екипа на „вестфалци“, откакто се присъедини от Ред Бул Залцбург през януари 2020 година.

Твърди се, че Барселона, Байерн Мюнхен, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Пари Сен Жермен и Реал Мадрид следят ситуацията с нападателя. Вчера обаче се появиха информации, че президентът на „каталунците“ Жоан Лапорта се е разбрал с Халанд и агентът му Мино Райола за трансфер на норвежеца на „Камп Ноу“.

Сега „Marca“ публикува списъка с набелязаните от треньора Марко Розе и изпълнителния директор Ханс-Йоахим Вацке потенциални заместници на Халанд, в случай че той наистина си тръгне. В  него присъстват имена на Душан Влахович от Фиорентина, Карим Адейеми от Ред Бул Залцбург, Саша Калайджич от Щутгарт и на Дарвин Нунеш от Бенфика.