Бордът на УЕФА призова за повече яснота при правилата за игра с ръка и препоръча промени за следващия сезон, след като проведе среща в Нион.

Ръководството на централата по футболните въпроси, което включва треньорите Карло Анчелоти и Жозе Моуриньо, както и бившите футболисти Паоло Малдини и Луиш Фиго, беше одобрено от Изпълнителния комитет на УЕФА и ще дава независими мнения по различни теми, които са изцяло свързани с футбола.

"Бордът препоръчва на УЕФА да изясни, че не трябва да се отсъжда нарушение за игра с ръка на футболист, ако топката преди това е била отклонена от собственото му тяло и по-специално, когато топката не отива към вратата.  Бордът препоръчва и не всяка игра с ръка след удар към вратата да води автоматично до фаул, както е по настоящите разпоредби", се казва в съобщение на Борда по футболните въпроси на УЕФА, цитирано от Ройтерс.

Беше обсъдено и предложение футболистите да бъдат отстранявани от терена с червен картон, ако играят умишлено с ръка в наказателното поле. /БТА