Лионел Меси ще продължи да играе за националния отбор на Аржентина и няма да прекрати кариерата си след неуспешното Световно първенство в Русия. Това обяви президентът на АФА Клаудио Тапия.

„Албиселесте“ отпадна на осминафиналите на Мондиал 2018 от Франция.

Оттогава никой не се бе изказал по темата относно бъдещето на Лионел Меси в националния отбор на страната.

Капитанът на Аржентина в момента е на ваканция със своето семейство на Ибиса.

„Ние си писахме няколко пъти. Той се наслаждава на ваканцията със своето семейство. Единственото, за което сме разговаряли с него е, че той ще остане да играе за националния отбор на Аржентина. Не сме говорили за Мондиал 2018, нито за нищо друго“, коментира Тапия в интервю за „Súper Mitre Deportivo“.

„С Меси имаме много добри отношения“, добави шефът на АФА.

„Меси ще продължи да играе за Аржентина. Трябва да поставим началото на новия проект и след това ще видим как ще тръгнат нещата. Меси иска много да играе за националния отбор. Той преживя много тежко отпадането от осминафиналите на Мондиал 2018. Аржентина има нужда от него“, продължи той.

„Меси е най-добрият футболист в света, но и той е човек. По време на Световното първенство в Русия не успяхме да видим най-доброто, на което той е способен. Ние имаме голямо доверие е него и знаем, че той иска да играе за националния отбор на Аржентина.“

„Меси от финансова гледна точка помага изключително много на АФА. Ние трябва да му дадем достатъчно време“, каза още Клаудио Тапия.