Бившият футболист на Селтик Крис Сътън изрази мнението си за бъдещето на „детелините“. Нападателят от не чак толкова далечното минало смята, че шотландският гранд няма никакво време за губене и трябва колкото се може по-скоро да се намери нов наставник.

Сътън също така не скри огромното си разочарование от кошмарния сезон, който тимът изживява и призова за спешни промени.

„Нека гледаме реално на нещата и бъдем откровени. Това е един от най-слабите сезони за Селтик в тяхната история, аз съм играл за този клуб и е нормално да ме боли. Истината е, че там се объркаха много неща, може би те смятаха, че отново прекалено лесно ще станат шампиони, но нищо не се получи. Отпадането от Шампионската лига бе пълен крах и тази кампания просто трябва да се забрави. Рейнджърс показаха, че са по-добри и дори вижте какво правят в Европа, равният резултат срещу Славия Прага снощи им дава известно предимство и те спокойно могат да достигнат до 1/4-финалите на Лига Европа. Селтик иска подобни успехи и желае славни европейски вечери, но едно е да мечтаеш за подобни неща, а съвсем различно е да го постигнеш. Дано шефовете се осъзнаят, защото случилото се не бива повече да се повтаря. На пазара има толкова качествени мениджъри и аз веднага ще назова едно име. Мисля, че Шон Дайш е точният човек за тима. Той показа с времето, че е един от много добрите специалисти в Англия и заслужава да работи в по-голям клуб. Аз не желая да обиждам Бърнли по никакъв начин, но все пак Селтик е име, което ти дава доста възможности. Нека ръководството опита да поговори с Дайш. Считам, че той ще бъде заинтригуван от едно подобно предложение. Разбира се, това са само мои съвети и идеи, така виждам нещата, а времето най-добре ще ни покаже как ще се развие ситуацията“, завърши Сътън.