Бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед Андерсон игра с Кристиано Роналдо две години, преди португалецът да осъществи забележителен трансфер в Реал Мадрид. А халфът разказа за живота заедно с Роналдо в разкриващо интервю за Sport.

"С Роналдо се изненадвате във всеки момент. Той мисли на 100% за футбола. Играта свършва и той се прибира направо вкъщи, за да се възстанови. Страхотен професионалист и страхотен приятел. Много хора не го знаят, но той помага на мнозина. Има много добро сърце. Водеше ни на тренировка, пукаше му. В Англия той беше много важен за мен.

Ако имах 5 процента от манталитета на Кристиано Роналдо, можех да бъда сред най-добрите в света. Сега го знам. Той имаше талант, качество. Също и фокус. Имах хубава кариера, защото спечелих много неща , но можех да отида много по-далеч. Трябва да бъдете честни. С 5 процента на Кристиано...можех да продължа да играя на най-високо ниво сега", заяви Андерсон.

Андерсон се радваше на успешна кариера за "червените дяволи" по отношение на отборните постижения, като спечели Висшата лига четири пъти, като същевременно триумфира и в Шампионската лига през 2008 г. Той получи наградата "Golden Boy" през 2008 г. Въпреки това, както той с готовност признава, никога не е достигал личното ниво на игра, което мнозина очакваха от него, когато пристигна на "Олд Трафорд".