Бившият футболист на Партизан - Андрия Делибашич, който наскоро беше диагностициран с мозъчен тумор, претърпя операция. В битката за живота си той бе подкрепен от феновете на Сърбия и Черна гора по време на евроквалификацията между двата отбора.
 
"Андрия, победи още веднъж!", гласеше един от транспарантите, издигнат от феновете.
 
42-годишният Делибашич има 20 мача и шест гола за  националния отбор на Черна гора. Той облича екипа на в Партизан още като дете и преминава през юношеските формации на "гробарите". За първия отбор игра в продължение на пет години, в които записа 100 мача и  48 гола. Особено запомнящи се са попаденията му при първото участие на Партизан в Шампионската лига, когато той бе единственият голмайстор за "черно-белите" в груповата фаза в мачовете срещу Порто и Олимпик Марсилия. С Партизан става два пъти шампион на страната (2001/02 и 2002/03), има и един трофей от Купата на Сърбия през 2001 г.
 
През 2004 г. преминава в Майорка, а след това играе за  Брага, АЕК Атина, Бейра Мар, Реал Сосиедад, Еркулес, Райо Валекано и Сутиеска. След края на футболната си кариера става помощник-треньор в Партизан и Будучност, а след това поема Морнар Бар, който се състезава в елита на Черна гора.