Бившата звезда на Левски Гари Родригес се превърна в герой за Кабо Верде, като вкара победния гол в 90-ата минута в двубоя срещу Гана от първия кръг на Купата на африканските нации. Родригес се възползва от безобразна грешка на защитата на ганайците и успя да се разпише на празна врата, с което донесе трите точки за своя национален отбор.

Гари Родригес игра в Левски точно преди 10 години, а след това защитава цветовете на Елче, ПАОК, Галатасарай, Ал Итихад, Фенербахче, Олимпиакос, а сега е част от турския Анкарагюджю. Още в 4-ата минута футболист на Гана игра с ръка в наказателното поле, но реферите не отсъдиха дузпа.

В 17-ата минута играчите на Кабо Верде вкараха първия гол в мача. Жовани стреля, стражът на Гана се справи, но топката попадна у Жамиро Монтейро, който отбеляза за 1:0. В 20-ата минута Джоузеф Пейнтсил падна в наказателното поле на Кабо Верде, но дузпа отново нямаше. В 36-ата минута Кьонигсдорфер уцели гредата зад вратаря на Кабо Верде.

Все пак Маджийд Ашимеру вкара топката във вратата на съперника, но след намесата на ВАР голът не бе зачетен заради засада. В крайна сметка изравнителният гол падна в 56-ата минута. Александър Джику скочи най-високо в наказателното поле и с глава отбеляза за 1:1. Ганайците се опитаха да стигнат до трите точки, а Джоузеф Пейнтсил бе близо до попадението, но топката мина покрай гредата.

В 73-ата минута играчите на Кабо Верде бяха близо до гол. Бебе стреля, но стражът на Гана се справи. В 90-ата минута Гари Родригес пропусна златен шанс, но се реабилитира две минути по-късно, когато се възплозва от невероятна грешка в защитата на Гана. Цели трима бранители не се ориентираха, а Беншимол стигна до топката и успя да я бутне към Гари Родригес, който я вкара на празната врата, с което донесе трите точки на Кабо Верде.