Бившият любимец на феновете на ЦСКА Мауридес си има проблеми със закона в родината Бразилия. Той може да влезе в затвора, защото не е плащал издръжка на бившата си съпруга за малката им дъшеричка, съобщава изданието Zero Football. 

Присъдата е била издадена от съда в Порту Алегре на 14 юни. Нападателят трябва да излежи 30 дни в отворен режим, тип общежитие, в следващия момент, в който се завърне в Бразилия. Той е трябвало да лежи зад решетките, но от съда са наложили по-леката мярка, защото в затвора нямало свободни места. 

"Чух за подобно решение, но досега не съм получил официалната призовка за изпълнението му. Това е сериозен пропуск в действията на обвинителите. Когато получим решението по официален път, най-вероятно ще го обжалваме", заяви адвокатът на футболиста Леонел Фалкао. 

Мауридес вече веднъж е бил глобяван с 9000 реала за забавено изплащане на издръжката, като това се случи месец преди да дойде в ЦСКА. Тогава той се оправда със забавени заплати, както и сега, за закъснелите пари за дъщеря му. 

Адвокатът на футболиста е обявил пред съда, че и този път, когато си получи всички възнаграждения от настоящия му клуб Чанчун Ятай, първото нещо, което ще стори, е да плати издръжката и да избегне по този начин затвора. Оправданието на Мауридес е, че не е взимал пари от четири месеца.