След отказването си от футбола бившият халф на Арсенал - Матийо Фламини, се хвърли смело в големия бизнес, като днес ръководи компания на стойност 11 милиарда евро, пише „Ас“. Французинът основа през 2010 г. Фирма GFBiochemicals, в която държи 60% дял.
 
Освен при „топчиите“, Фламини игра още в Олимпик Марсилия, Милан, Кристъл Палас и Хетафе, където завърши кариерата си на футболист.
 
Фламини реши да инвестира част от парите си в проект, базиран в Париж, GFBiochemicals , екологична алтернатива на нефтохимикалите в пластмасите.  Повече от десетилетие по-късно Фламини все още държи 60% от компанията и заема позицията на главен изпълнителен директор. 
 
Според Forbes като такъв той има нетна стойност от повече от 11,2 милиарда евро. Преди време бившият футболист призна, че „като дете е имал две страсти: футбол и екологията“.
 
„Израснах в Марсилия, близо до морето, и от много ранна възраст бях наясно с екологичните проблеми около океанската пластмаса и химическото замърсяване.
 
Разпитвах и не знаех в каква посока ще поеме бизнесът. Хората наистина искат да те преценят и да видят дали ще успееш да се справиш, защото не си бизнесмен. Трябваше да се доказвам повече от всеки друг. Приех го като предизвикателство", така Фламини обясни как е канализирал своя спортен хъс в бизнеса за милиарди.