Бившият ръководител на аржентинския футбол 52-годишният адвокат Хорхе Алехандро Делон, се е самоубил във връзка с показания, които са дадени от бившия генерален директор на компанията TyC Sports Алехандро Бурсако пред федералния съд в Ню Йорк.

Бурсако е привлечен като свидетел и обвини няколко големи телевизионни компании в това, че са платили подкупи на чиновници на ФИФА за да получат телевизионни права за турнири.

52-годишният Делон вървял челно срещу влак в южната част на Буенос Айрес и се е хвърлил под машината.

Специално той и Пабло Паладино, работещ във държавната програма (Futbol para Todos), че са взели подкуп в размер на 4 милиона долара. Програмата FTP e имала задачата да обезпечава излъчването на мачовете от първенството на Аржентина безплатно по националните канали.

Новината за самоубийството на Алехандро Делон беше разпространена почти едновременно от двата най-тиражни вестника в страната - Кларин и Ла Насион.

Бурсако пък беше директор на Фокс Спортс Панамерикан, подразделение на Фокс Спортс за Южна и Централна Америка. От Фокс ТВ заявиха, че не са имали никаква представа какви ги вършат Бурсако и приятелите му в Аржентина.

Бившите високопоставени ръководители на футбола в Южна Америка като Жозе Мария Марин, Мануел Бурга и Хуан Анхел Напут пристигнаха в НЮ Йорк, където започна процеса срещу тях за различни корупционни практики и подписани договори от името на националните федерации и КОНМЕБОЛ.