Скромният шведски Йостерсунд продължава да кове мечтата си в Лига Европа. След купищата изненади, които поднесоха в квалификациите, сега скандинавците са на крачка от преодоляването и на групата си. 

Те бяха на косъм от победата над Атлетик Билбао у дома, но баските се измъкнаха с попадение на голямата си звезда Иняки Уилямс в последните секунди. В крайна сметка мачът завърши 2:2. 

Битката в Швеция започна перфектно за испанския отбор. В 14-та минута вратарят на Йостерсунд се подхлъзна при една върната топка пред наказателното си поле и я подари на Иниго Кордоба. Той на празна врата кавалерски отстъпи на неостаряващия Ариц Адурис да отбележи и да открие за 1:0. 

При този резултат дойде и почивката, но след нея коравите шведи не просто се върнаха в мача, но и направиха пълен обрат. В 52-та минута Денис Видгрен стреля от границата на наказателното поле, вратарят на Атлетик се намеси нескопосано и след няколко добавки Алхаджи Геро от 2 метра опъна мрежата му за 1:1. 

В 64-та минута домакинската публика изпадна в екстаз. Тогава иранецът Саман Годос центрира по земя на границата на наказателното поле, където непокрит беше оставен Къртис Едуардс и той с мощен шут препарира вратаря за 2:1. 

Но все пак опитът на Атлетик си каза думата и точно преди края баските изравниха. Тогава Адурис се разходи през защитата на Йостерсунд и подаде на непокрития около точката на дузпата Иняки Уилямс, който с мощен шут под гредата направи 2:2. 

Така резултатът се запази, но това не помага особено на тима от Билбао. Той остана само с две точки на третата позиция, докато шведите са лидери със 7. На второто място изненадващо е украинският Зоря Луганск, който победи Херта с 2:1. 

Украинците направиха много силен мач и на практика изхвърлиха германците от битката. Те откриха резултата в 42-та минута чрез бразилеца Силас, но в 56-та Дейви Зелке успя да изравни за берлинчани. 

Радостта за феновете на тима от изстрадалия източноукраински град дойде в 79-та минута. Тогава Олександър Сваток се разписа за 2:1 и донесе трите точки на тима си. С тях Зоря има вече 6 в актива си и докосва класирането за 1/16-финалите.