Селекционерът на уругвайския национален отбор Марсело Биелса заяви, че неговият авторитет е бил засегнат, след като нападателят Луис Суарес критикува стила му на работа. Аржентинкият специалист добави, че е сериозно подготвен за Световната квалификация от зона Южна Америка срещу Перу.

Голмайстор номер едно на уругвайския тим за всички времена Суарес обвини треньорския стил на Биелса, че е всял раздор в състава заради начина, по който се водят тренировките, а някои играчи обмислят да напуснат.

Суарес, който прекрати участието си в тима на Уругвай през септември, но носи екипа на Интер Маями на клубно ниво, е сигурен, че някои определени неща са се случили по време на Копа Америка в САЩ през лятото. 15-кратният шампион в турнира Уругвай завърши на трета позиция, а Луис Суарес не бил съгласен с доста неща, но тогава е предпочел да ги премълчи.

Марсело Биелса вече коментира, че целите на урусите не са били засегнати, въпреки поражението с 0:1 при гостуването на Перу в събота.

"Това, което се случи през седмицата, не обуславя или обяснява как играхме, нито мисля, че е имало някакъв сериозен ефект, защото беше седмица с много работа. Що се отнася до това как ми се отрази ситуацията, не пренебрегвам случилото се и знам, че авторитетът ми беше засегнат по някакъв начин. Подготвих за мача с най-голяма сериозност и отговорът, който получих от футболистите, беше същият, както винаги. Методите на работа на целия щаб и на футболистите винаги са били едни и същи. Няма как да се случи промяна", коментира Биелса пред медиите.

БТА