Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп похвали наставника на Рейнджърс Стивън Джерард за старта в своята треньорска кариера.

Легендата на мърсисайдци пое отборът от Глазгоу през лятото и записа 13 поредни мача без загуба. Първото поражение дойде в голямото дерби на Шотландия, което бе през миналия уикенд срещу Селтик (0:1).

Клоп сподели, че Джерард може да бъде горд от представянето на своя отбор от самото начало на сезона, въпреки че допусна загуба от „детелините”.

„Рейнджърс бяха брилянтни в Европа, а Стивън е основната причина за това нещо. Когато аз започнах треньорската си кариера, не исках съвети от никого, тъй като не знаех кой да питам. Стивън не пита, тъй като няма нужда от това”, сподели Юрген Клоп.

„Ние сме в непрестанен контакт, но не си даваме съвети. Стартът му на „Айброкс” бе чудесен и дойде загубата от Селтик. Уау, каква изненада! Селтик е най-добрият отбор в Шотландия, но това не значи, че Рейнджърс е с 50 или 60% по-слаб от тях. Така беше през последните години, но те се приближават с бързи темпове към качеството, което предлага Селтик. Това е работата на Стиви, която е повече от добра”, завърши мениджърът на Ливърпул.

Рейнджърс приема Дънди в следващия кръг на шотландската лига.