Димитър Бербатов беше посрещнат като месия в ПАОК и очакванията на феновете бяха едва ли не да помогне сам да бъде преодоляна хегемонията на Олимпиакос за шампионската титла в Гърция. Но реалността се оказа съвсем различна. 

Българинът е преследван от множество контузии, като за първи път в кариерата му се случи да отсъства заради три различни травми в рамките на един сезон. А от последната дори все още не е възстановен напълно. 

В Гърция изчислиха какъв е приносът му към "черно-белите" и колко е струвала на тима всяка негова поява през сезона. Изданието protagon.gr изчисли, че до момента той е получил 1.4 млн. евро като заплати и различни бонуси от началото на сезона. 

Като се има предвид, че е изиграл само 22 мача във всички турнири с общо 5 гола и 1148 минути в тях, набързо беше направена сметката какво е струвал той на ПАОК. Така всеки негов гол за гранда от Солун излиза 280 хил. евро, а за всяка минута на терена е получавал по 1220 евро, изчислиха в Гърция. 

До момента той е пропуснал 114 дни заради контузии през тази кампания, която за него започна едва в средата на септември. Освен това не участва и три седмици заради наказание. Но му остават пет мача в плейофите за място в Шампионската лига, за да докаже, че инвестицията в него си е заслужила всяко евро, пишат още южните ни съседи.