Нападателят Карим Бензема остава „наказан“ в своя клубен Ал Итихад, като отборът му тренира на километри разстояние от него в Дубай, преди подновяването на сезона на 7 февруари. Междувременно, Бензема продължава да тренира сам в Саудитска Арабия, където пристигна миналия четвъртък.

Старши треньорът на отбора от Джеда Марсело Гаярдо не позволи на френския ветеран да тренира с останалата част от отбора в Дубай като дисциплинарна мярка за това, че не е пристигнал навреме за сбирката на Ал Итихад на 12 януари.

Нападателят, който упорито е свързван с юношеския му отбор Олимпик Лион, твърдеше, че е пристигнал по-късно поради циклон, който го застигна на островите Мавриций, където беше на почивка. Междувременно в клуба твърдят, че не само е пропуснал първата тренировка на отбора, но и, че бившият играч на Реал Мадрид е отсъствал от три тренировки още в края на миналата година след сериозното поражение от Ал Насър на Кристиано Роналдо, пише Marca.

Следователно и Бензема, и останалата част от отбора остават разделени и остава да видим какво ще се случи следващата седмица, когато Марсело Гаярдо и отборът ще се завърнат в Джеда.