Ал Итихад от Саудитска Арабия тръгна с 3:0 срещу Оуклънд от Нова Зеландия на Световното клубно първенство, което се провежда в Джеда.
 
Звездният състав на Ал Итихад, който участва в него като домакин и с уайлд кард,  нямаше никакви проблеми срещу пълния аутсайдер в надпреварата. Още до почивката бразилецът Ромариньо, Нголо Канте и капитанът Карим Бензема осигуриха победата. Французинът пък се превърна в единствения футболист с гол в четири различни издания на Световното клубно първенство.
 
Съдия на срещата бе Тори Пенсо от САЩ - една от най-добрите реферки при дамите. Нейните помощници на тъчлиниите също бяха жени. На трибуните също имаше малък брой дами, но изглеждащи по съвсем различен начин, разбира се. Не по къси ръкави и шорти, а забрадени в традиционните одежди за страната.
 
Във втория кръг на турнира Ал Итихад излиза срещу египетския гранд Ал Ахли. Най-популярният отбор в Африка стана и шампион на континента, с което си заслужи мястото на Световното клубно първенство.
 
Този двубой е в петък, както и срещата Леон (Мексико) - Урава Редс (Япония), противопоставяща първенеца на Северна и Централна Америка и азиатския шампион.
 
Победителят от Ал Ахли - Ал Итихад отива на полуфинал на 18 декември срещу Флуминензе (Бразилия, Южна Америка), а на следващия ден Манчестър Сити играе във втория полуфинал срещу отбора, победил в мача Леон - Урава Редс. Финалът е на 22 декември.