Носителят на „Златната топка“ за 2022-а година - Карим Бензема, собственоръчно донесе победата на своя Ал Итихад с 4:2 над Абха в мач от 13-ия кръг на Саудитската професионална лига. Французинът заби първия си хеттрик за тима, а също така добави и асистенция.

В средата на седмица Ал Итихад уволни старши треньора Нуно Еспирито Санто след загубата с 0:2 от иракския Ал Кува Ал-Джавия в Азиатската Шампионска лига. В петък обаче тимът показа коренно различно лице и се справи лесно с един от непретенциозните състави в местното първенство.

Снимки: Gulliver/GettyImages
76 снимки

Бензема откри резултата в 38-ата минута с точно изпълнена дузпа, но в началото на второто полувреме Карл Токо-Екамби изравни. В 54-ата минута Бензема показа техника в наказателното поле и остави топката за Игор Коронадо, който върна преднината на домакините.

В 67-ата минута бившата звезда на Реал Мадрид получи извеждащ пас от Коронадо, излезе сам срещу противниковия вратар и стреля точно под гредата. В 69-ата минута нова комбинация между двамата беше завършена точно от Бензема за 4:1. В края на срещата гостите вкараха още един гол, дело на Мохамед Фахад.

По този начин Ал Итихад събра 24 точки и се изкачи на петата позиция, докато Абха остава 13-и с 13 пункта. По-рано днес водачът в класирането Ал Хилал се наложи с 2:1 над Ал Таавон и събра 35 точки. Втори с 28 пункта е Ал Насър на Кристиано Роналдо, а на трето място е Ал Ахли с 26 точки.