Нападателят на саудитския Ал Итихад - Карим Бензема, е разочарован от живота в Саудитска Арабия и иска да смени отбора си, съобщава Relevo.

Според източника, Бензема е казал на приятелите си за това при завръщането си във Франция, докато се е възстановявал от контузия. Освен това нападателят наскоро купи имение в Мадрид и няма желание да се връща в Саудитска Арабия. В същото време, за да запазят имиджа на страната си, Ал Итихад няма да искат да се разделят с Бензема преди изтичането на настоящия договор на играча, който предвижда финансови условия за нападателя, които едва ли ще бъдат повторени от някой европейски клуб .

По-рано в медиите се появи информация, че френският футболист е имал конфликт със старши треньора на Ал Итихад - Марсело Гаярдо.

36-годишният Карим Бензема се присъедини към саудитския клуб през лятото на 2023-а година като свободен агент. През този сезон той взе участие в 29 мача във всички турнири, в които отбеляза 13 гола и осем асистенции. Настоящият трудов договор на играча с клуба е до лятото на 2026-а година. Според информация на портала Transfermarkt пазарната стойност на футболиста е 15 милиона евро.