Жедсон Фернандеш определено не преживява най-добрия период в кариерата си. Португалецът, който премина в състава на Тотнъм  под наем от Бенфика, така и не получава шансове за изява в тима на Жозе Моуриньо.

21-годишният полузащитник не е доволен от начина, по който се развиват нещата за него при „шпорите“ и е склонен да си тръгне още през зимата. От своя страна „лисабонските орли“ записаха някои доста разочароващи поражения в португалското първенство, след доброто начало на сезона  и ще търсят нови попълнения, с които да атакуват титлата.

Португалският гранд е готов да си върне Фернандеш още през януари, нещо, което изглежда все по-вероятно. Жедсон също признава, че не се чувства комфортно от създалата се ситуация и изрази готовност да се завърне в Лисабон.

„Ако нещата продължават така, нямам друг изход освен да си тръгна. Виждам, че не се разчита на мен, а всеки млад футболист има нужда да се развива и да играе редовно. Осъзнавам, че в Тотнъм трудно ще се наложа и съм готов да си тръгна.  Бенфика ми даде шанс за големия футбол и с радост бих се завърнал там. Ще се радвам да играя и да помогна на отбора да спечелим шампионската титла“, заяви Фернандеш.