Старши треньорът на Бенфика - Роджър Шмид обяви, че звездата на тима Енцо Фернандес не е взел участие при победата на „лисабонските орли“ с 1:0 над Портимонензе, тъй като е бил наказан за свое пътуване до Аржентина.

Фернандес, който е основна трансферна цел на Челси през януари, отлетя обратно в родината си без разрешението на Бенфика.

Шмид обяви преди мача с Портимонензе, че интересът на Челси към Фернандес е повлиял на преценката на халфа, но допълни, че той ще се завърне в игра за отбора.

„Сега имате чиста информация. Той (Енцо Фернандес) е наш играч, разчитаме на него и се нуждаем от него, за да станем шампиони. Това, което направи, не беше правилно, затова го нямаше в отбора днес (б.р. - вчера)“, заяви Шмид.

Още в края на миналата година медиите в Португалия обявиха, че Челси е предложил да плати по-висока сума от откупната клауза на Фернандес, чийто размер e 120 милиона евро. В последните дни стана ясно обаче, че актуалното предложение от английския клуб е за 90 милиона евро плюс Хаким Зиеш и още двама играчи на Челси, които да бъдат пратени под наем в Бенфика. Тази оферта е била отхвърлена от ръководството на Бенфика. Това се е случило и с първоначалното предложение, което все пак е включвало изплащането на освобождаващата клауза, но на три вноски.

От португалския клуб бяха категорични, че ще пуснат Енцо само срещу пълния размер на клаузата, и то платена накуп, но засега изглежда, че Фернандес ще остане на „Естадио де Луж“.