Още едно футболно първенство бе ударено от епидемията от коронавирус. Белгийската кралска футболна федерация нареди мачовете от първенството през този уикенд да се играят без публика, а също така отложи и финала за Купата на страната с цел да спре разпространението на заразата в страната. Първенствата на всички детски, юношески и аматьорски мачове са спрени до края на месец март. Белгийската футболна федерация и Лигата по-късно през седмицата ще се съберат, за да вземат решения как ще се процедира по-нататък с първенството, за да бъдат предпазени максимално играчи и зрители.

Тази седмица срещите от последния кръг в редовния сезон в лигата ще се проведат пред празни трибуни. Също така няма да има зрители и в плейофите за влизане и за оставане във втора дивизия, както и в професионалната женска Суперлига.

Финалът за Купата на Белгия, който по план трябва да се проведе на 22 март между отборите на ФК Брюж и Антверпен, също бе отложен.

Седмица по-късно белгийският национален отбор трябваше да пътува за Катар, където беше планиран супертурнир с участието на Хърватия, Португалия и Швейцария. Това състезание обаче също се отменя.