Плановете на Белгия да обяви назначението на Доменико Тедеско за нов национален селекционер все още не могат да бъдат осъществени заради преговорите около договора с бившия му клуб РБ Лайпциг. Източници от белгийската футболна асоциация заявиха, че очакват въпросът да бъде уреден до седмица.

37-годишният специалист се съгласи да замени Роберто Мартинес с контракт до Световното първенство през 2026 година. Той обаче не успя да сложи подписа си под документа, тъй като все още преговаря с бившия си клуб от Бундеслигата.

89 снимки

Тедеско беше уволнен през септември миналата година, но има право да получи приблизително 1 милион евро заплата, казаха източниците за агенция "Ройтерс". Той също така може да вземе допълнителни бонуси, ако клубът спечели Бундеслигата и преговаря за споразумение, за да види каква сума още може да му бъде преведена.

В момента РБ Лайпциг е четвърти в класирането на Бундеслигата, на четири точки зад лидера Байерн Мюнхен след 19 кръга.

90 снимки

Белгийската федерация се надяваше официално да обяви името на новия треньор в края на тази седмица, но все още чака разговорите на Тедеско с РБ Лайпциг да приключат.

Роберто Мартинес напусна, след като Белгия отпадна в груповата фаза на Световното първенство по футбол в Катар през декември, след което беше назначен за селекционер на Португалия.

Доменико Тедеско, който е роден в Италия, но е израснал в Германия, също е бил треньор на Шалке 04 и Спартак (Москва).

Guilliver/GettyImages
35 снимки

Отборът на Белгия трябва да изиграе първата си европейска квалификация на 24 март срещу Швеция, като четири дни по-късно има и приятелска срещу срещу Германия.

С Роберто Мартинес тимът спечели бронзовите медали на Мондиала 2018 в Русия.

 

БТА / Автор: Ива Кръстева