Белгия ще избира между Йоаким Льов, Маурисио Почетино и Андре Вилаш-Боаш за нов селекционер след напускането на Роберто Мартинес. Испанецът си тръгна от „червените дяволи“ след шест години и разочароващо представяне на Световното първенство в Катар, където отборът отбеляза само веднъж и не успя да излезе от груповата фаза. Впоследствие той беше назначен за селекционер на Португалия.

Сега белгийското издание Nieuwsblad твърди, че футболната федерация ще се събере тези дни, за да обсъди кой ще наследи бившия треньор на Евертън, като някои големи имена са в полезрението им.

89 снимки

Льов е единственото от трите споменати имена с опит на международно ниво, като прекара 15 години начело на Германия, като ги изведе до титлата на Световното първенство в Бразилия през 2014-а година, преди в крайна сметка да напусне седем години по-късно.

Почетино и Андре Вилаш-Боаш имат опит във Висшата лига, въпреки че португалецът не е много успешен в последните години. Той беше начело на Зенит Санкт Петербург, Шанхай Порт и Олимпик Марсилия след кратки престои в Тотнъм и Челси.

Почетино се справи добре при „шпорите“ и превърна отбора в редовен участник в Шампионската лига, като достигна и до финала на най-престижния клубен турнири през 2019-а година, но загуби от Ливърпул. Аржентинецът обаче е без работа, след като беше уволнен от Пари Сен Жермен миналата година.

Клод Пюел, Ерве Ренар и Андреа Пирло също са свързвани с поста в Белгия, въпреки че Nieuwsblad смята, че тези кандидати вече не са сред приоритети за федерацията.