Доменико Тедеско бе назначен за селекционер на белгийския национален отбор по футбол, съобщиха от пресслужбата Белгийската футболна федерация.

Договорът на италианския специалист е до края на Европейското първенство през 2024 година.

Досегашният селекционер на белгийския национален отбор беше испанецът Роберто Мартинес, който го води от август 2016 година, но след разочароващото представяне на Мондиал 2022 напусна поста си.

Най-доброто постижение на националния отбор под ръководството на Мартинес е третото място на световното първенство в Русия през 2018 г. Мартинес напусна поста си на 1 декември 2022 г. след последния мач от груповата фаза на световното първенство в Катар с отбора на Хърватия (0:0). В резултат на тази среща белгийците заеха трето място в групата и не можаха да стигнат до фазата на елиминациите.

Тедеско е на 37 години, последното му място на работа е германският Лайпциг. Под ръководството на специалиста клубът спечели Купата на Германия за първи път в историята през сезон 2021/22. От 2019 до 2021 година Тедеско беше начело на Спартак Москва, с който зае второ място в руското първенство през сезон 2020/21. В хода на кариерата си специалистът е тренирал още германските Ерцгебирге и Шалке. /БТА