Бъдещето на Гарет Бейл остава все по-вероятно свързано с Реал Мадрид, колкото и двете страни да не искат да се стига до такава развръзка. Той беше близо до преминаване в китайския Джянсу Сунин преди няколко дни, но малко не достигна да се стигне до сделка. 

И на практика опцията "Китай" изчезна за уелсеца с днешния ден. Причината е, че трансферният прозорец в най-многолюдната страна затваря в 19:00 часа българско време на 31 юли и всичко с тази дестинация за него приключи. 

Последният шанс пред него да се измъкне от кошмара на "Сантиаго Бернабеу" е свързан с Висшата лига. Там обаче трансферният прозорец затваря на 8 август в 19:00 часа българско време, така че няма много време за сделка и с някой от английските клубове. 

Единственият, който има някакъв, макар и минимален, интерес към него от Премиършип, е бившият му клуб Тотнъм. Но "шпорите" не са готови да му плащат огромната заплата, която взима в испанската столица - по 15 млн. евро годишно след облагането с данъци. 

Но все пак мъждука някаква надежда за уелсеца, че може да се завърне на Острова, колкото и мъничка да е тя. Ако и тя угасне, той със сигурност ще остане в Реал Мадрид и през новия сезон, макар това да означава единствено епизодични изяви за предстоящата кампания.