Най-успешният отбор в Швейцария в последните години Базел се разделя със старши треньора Чириако Сфорца с незабавен ефект поради липсата на спортни успехи, обявиха от клуба.

До края на сезона за първия отбор ще се грижи временно предишният помощник Патрик Рамен като старши треньор.

"Управителният съвет на клуба се събра на съвещание и стигна до извода, че представянето на отбора и свързаните с него резултати през последните няколко седмици не отговарят на очакванията и следователно иманужда от действия", се казва още на страницата на отбора.

"Сега целта е да се справим доста по-добре в последните девет мача от сезона и дадем нов тласък за следващия сезон. Имахме разговор с Чириако Сфорца, който премина спокойно, културно и в градивен тон".
Заедно със Сфорца си тръгва и неговият помощник- бившият национал на Лихтенщайн Даниел Хаслер.

"Бих искал да благодаря на Чириако Сфорца за неговите неуморни усилия.аСъжаляваме много, че неговият ангажимент и страст в клуба не бяха възнаградени със спортни успехи. За предстоящите игри очаквам положително развитие от отбора, искам да видя воля и да завършим както подобава на клуб като Базел, обясни президентът на клуба Бернхард Бургенер.

Сфорца бе начело на Базел в началото на кампанията, когато българският ЦСКА елиминира именития швейцарски клуб на 1-и октомври 2020-а година, за да може българският тим да влезе в груповата фаза на Лига Европа.

Базел заема 5-о място в швейцарската Суперлига с 36 точки, като има три поражения в последните пет мача. Йънг Бойс изглежда като непоклатим фаворит за поредна шампионска титла, тъй като има 60 на върха, пред Сервет, който е с 38.